Individueel Ontslag

 

Organisaties ontwikkelen zich, medewerkers ontwikkelen zich. Vaak gaat dat gelijk op, maar soms gebeurt dat niet. In dat geval zitten de organisatie en de medewerker niet meer op één lijn. Hoe dat kan, aan wie dat ligt en waardoor het komt, daar liggen vaak verschillende oorzaken aan ten grondslag. Voor het bedrijf is het een feit dat de medewerker niet voldoende bijdrage meer levert.

Ontslag

De periode voor het ontslag is een lastige periode die gekenmerkt wordt door spanning en veel negativiteit. Werkgever wil graag dat de persoonlijke bijdrage omhoog gaat en de medewerker doet zijn/haar best, maar is onzeker over de afloop. Wederzijds vertrouwen en respect staan vaak onder druk. Communicatie is een stuk lastiger dan voorheen.

Op een zeker moment wordt er dan ook geconcludeerd dat het beter is om uit elkaar te gaan. Welke manier ook wordt gekozen, om op een goede wijze uit elkaar te gaan biedt het bedrijf vaak een compensatieregeling aan waarin ook een outplacementtraject is opgenomen.

Outplacement

De kern van een outplacement traject is dat de medewerker begeleiding krijgt vanaf het moment van ontslag tot aan het vinden van een nieuwe baan. Deze periode verloopt in drie fases: het verwerken van het ontslag, het oriënteren op de arbeidsmarkt en het zoeken en vinden van een nieuwe baan. In het samenstellen van een outplacementtraject zijn verschillende keuzes te maken.

Ljeppe

Ljeppe kenmerkt zich door een groot netwerk en brede kennis van de regionale arbeidsmarkt. Ljeppe heeft bij meerdere bedrijven de reorganisatie begeleid en heeft daarnaast specifieke expertise op het gebied van individuele coaching. Deze elementen zorgen ervoor dat Ljeppe prima in staat is om voor uw organisatie dit individuele outplacementtraject te begeleiden en uit te voeren.

Graag maken we kennis met u en uw bedrijf om te bespreken of we op dezelfde golflengte zitten.

“As an airfield to a airplane”

Harry was to me as ‘an airfield to airplane’. The person to go for ‘refueling, maintenance and updates’. He has shown a great way of coaching during my job hunting time. Always (almost always) available when required. To me Harry was a great support.

– Albert Oudendag –

Ljeppe

Tjalling Harkeswei 62
8409 CN  Hemrik
Tel: 06 – 31153255

CONTACT